Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Idézetek a barátságról

 

●"Az igaz barát olyan, mint az egészség, csak akkor értékeled, mikor már elvesztetted."

●"A jósors szerzi, a balsors próbára teszi a barátokat."

●"Sosem lesznek barátaid, ha hibátlan embereket keresel."

●"A barát az, aki megérti a múltad, hisz a jövődben, és elfogad annak, aki vagy."

●"Az igaz barát az, aki alaposan ismer téged, de ennek ellenére szeret."

●"Egy barát olyan, akár egy téli lámpás: minél régibb a barátság, annál erősebb a fény."

"Sose magyarázkodj. A barátodnak nem kell, az ellenséged meg nem fogja elhinni."

“Az igaz barát nem az, aki meghív egy drága ebédre, hanem az, aki halkan odaszól, hogy beragadt a fogad közé egy darab káposzta.”

●"Nem azok az igaz barátok,akik megígérik,hogy kihoznak a börtönből,hanem azok,akik egész végig ott ülnek mellettem."

●"Normális voltam míg nem találkoztam azokkal az idiótákkal,akiket a barátaimnak hívok!"

●"Szükségben derül ki,hogy ki az igaz barát!"

●"A barátság nagyon sokat jelent nekem,ha te sírsz én is sírok,ha te nevetsz én is nevetek,ha te kiugrasz egy ablakon...én nevetek tovább!"

●"Az embereket szárnyak nélkül nem hívhatjuk angyaloknak,inkább barátoknak nevezzük őket."

●"Az igaz barátok akkor is melletted lesznek,ha az egész világ ellened fordul."

●"A barátság egy aranyfonál,ami könnyen elszakad,össze keleht ugyan kötni de a csomó megmarad."

●"A barát az eggyetlen aki ki tudja javítani a hibáidat,de van annyi esze,hogy megsem próbálja."

●"Nagyra becsülöm azt a barátom,aki időt talál számomra a naptárába,de mégjobban azt,aki elő sem veszi a naptárát,ha rólam van szó.."

●"Ha az összes barátom lugrik egy hídról én ne mugrok velük,lent megvárom,hogy elkaphassam őket!"

●"A régi barátokkal kapcsolatban az egyik legnagyobb áldás,hogy az ember megengedheti magának,hogy hülyét csináljon magából előttük."

"A jó barát az az ember, aki az emberiség azon részéhez tartozik, akivel emberi módon tudunk viselkedni." (George Santayana)

“A barát az, aki akkor van melletted, amikor máshol kellene lennie.” (Len Wein)

“Nincsen szebb kora az emberiségnek, mint az első ifjúság évei. Azon láncok, melyek akkor köttetnek, nem szakadnak el örökké, mert nem a világban kerestünk még akkor barátokat, hanem a barátainkban leltük fel az egész világot.” (Kölcsey Ferenc)

●"Az igaz barát az,aki ismer,de ennek ellenére szeret is."

“A barátság oka nem lehet véletlen, sem az egymásra utaltság. Még kevésbé az azonos világnézeti beállítottság vagy politikai célkitűzés. A barátság oka egyedül a barátság maga.” (Wass Albert)

 „A barátság igazi dicsősége nem az egymás felé kinyújtott kéz, nem a kedves mosoly, nem is a társaság öröme, hanem a lelki-szellemi megvilágosodás, amelyben részed lehet, amikor rádöbbensz, hogy egy embertársad hisz és bízik benned!” (Ralph Waldo Emerson)

“A barátság az égvilágon semmit nem követel, kivéve egyvalamit: őszinteséget. Csak ezt az egyet, de ez nem kevés.” (Ingmar Bergman)

“Egyre inkább az az érzésem, hogy az életünk egyetlen mondat, csak nem tudjuk kimondani, hogy mi az… A nagy találkozások, a lélekközeli pillanatok mindig azok voltak, amikor valakit megszerettem. Az igazi csoda a barátság, a valódi, emberközeli kapcsolat, amikor egyszer csak repül velünk az idő, és az az érzésünk, hogy mi már valahol találkoztunk. Néha egy pillanat többet ér, mint egy egész esztendő.” (Müller Péter)

“Barát az, akinek az ember kiöntheti szíve teljes tartalmát, és darabokra apríthatja, tudva, hogy a leggyengédebb kezek fogják megrostálni; megőrzik belőle azt, amit érdemes megőrizni, a maradékot pedig egy gyengéd, szeretetteljes lehellet fogja tovafújni.” (arab mondás)

“A jó barát olyan valaki, akivel együtt semmi különöset nem tesz az ember, aztán rájön, hogy a “semmi különös” nagyon is különös. A jó barát mindent elmesél magáról neked. A jó barát olyan valaki, aki tényleg örül, ha győztél, és megdolgoztál a sikerért. Olyan valaki, aki előtt nem kell védekezned, és nem kell jó benyomást tenned rá. A jó barát ennek a sok csodálatos valakinek a megkapó egyvelege, akivel közös emlékeid lesznek majd, akinek adsz, és akitől kapsz - ő a “most és mindörökké jó barát.” (ismeretlen)